Kuchnia grecka: Przepisy na gyros i moussakę
Żywność ekologiczna jest zwykle uważana za niezwykle zdrową. Dzieje się tak bo produkty ekologiczne są wytwarzane przy przeznaczeniu pewnych precyzyjnie wskazanych reguł. Przede wszystkim nie mogą być sztucznie adiustowane. Świadczy to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same materiały z nieekologicznych upraw. Mamy prawo jednak posiadać pewność, że do ich wytworzenia nie użyto środków sztucznych. Człowiek nie ingerował także w ich genotyp. Ekologiczne jarzyny powstały w sposób naturalny. To powoduje, że nie zawierają jakichkolwiek ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep.Fungopol.PL – Grzyby Leśne: Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych artykułów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich upraw, w jakich zwierzęta mają zapewnione jak bardzo dobre warunki życia. Nie są również sztucznie dokarmiane w celu podniesienia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te pochodzące z ekologicznych ferm kurzych z pewnością będą bogatsze w różnorodnego typu wartości odżywcze. Właśnie dlatego warto jeść żywność ekologiczną.
1. Znajdź więcej
2. Znajdź tutaj
Kuchnia afrykańska: Przepisy na jollof rice i injerę